Albanië

Met Unplugged Outdoor de grens over, durf jij dat aan? Wij gaan naast onze reizen in Nederland, ook steeds meer reizen naar het buitenland aanbieden. Op deze pagina vind je achtergrond informatie over Albanië, een van de landen waar wij een prachtige reis voor aanbieden. Klik hier om meer te lezen over de ‘Unplugged Balkan Trail’. Tijdens deze reis zullen we door de ‘Vervloekte Bergen’ of ook wel de Albanese Alpen genoemd trekken. Tijdens deze reis komen we langs prachtige landschappen en uitzichten. Albanië is een land met een prachtige, vaak nog wilde natuur waar tradities van vroeger in eer worden gehouden.

Wij bieden ook reizen naar de Belgische Ardennen, Frankrijk en Griekenland aan. En natuurlijk is er in ons eigen land ook genoeg te beleven! Klik hier voor onze actuele reisagenda.

Achtergrondinformatie over Albanië

Albanië heet officieel de Republiek van Albanië en ligt in Zuid-oost Europa. Het land grenst aan Griekenland, Noord-Macedonië, Kosovo, Montenegro en aan de Adriatische Zee. Albanië wordt gezien als een veilig vakantieland, zonder enige veiligheidsrisico’s. Het land heeft een erg rijke cultuur en prachtige natuur met veel groen. De enige officiële taal is Albanees en het land telt 3 miljoen inwoners.

De eerste Albanese staat werd in de 12e eeuw gesticht door Albanezen. Hierna werden ook het Koninkrijk Albanië, het Prinsdom Albanië, het Vorstendom Albanië en een Albanees verbond gesticht. Albanië werd in 1479 geannexeerd door het Ottomaanse rijk na een lange oorlog tegen de dynastie. In 1912 werd de Albanese natiestaat weer onafhankelijk, na een gewelddadige opstand.

Albanië is lid van de VN, de NAVO, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, de Raad van Europa en de Wereldhandelsorganisatie. Daarnaast is Albanië ook kandidaat-lid van de Europese Unie.

Reisinformatie over Albanië

Officiële naam: Republiek Albanië
Continent: Europa
Oppervlakte: 28.748 km²
Hoofdstad: Tirana
Landcode: AL, ALB
Inwoneraantal: 3.047.987 inwoners (2017)
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 2.764 m (Korab)
Afstand (Amsterdam – Tirana): 1.665 km
Vliegtijd: circa 3 uur en 20 minuten

De Unplugged Balkan Trail in Albanië

De hoofdstad van Albanië is Tirana. Dit is ook meteen waar onze reis in Albanië begint! We nemen je mee naar de ‘Accursed Mountains’ die ook wel de Vervloekte Bergen of Albanese Alpen worden genoemd. De bergen zijn ongerept en bieden een prachtig landschap en uitzichten. We gaan op een hoogte van ongeveer 2200 meter lopen. De Balkan Trail biedt zelfs voor de avontuurlijke hiker een uitdaging. In de groene valleien, dichtbegroeide bossen en met de ijsgrijze rotspieken zie je de schoonheid van de natuur. Tijdens deze reis raak je het besef van tijd kwijt en waan je je ver weg van je dagelijkse leven. Devices uit, natuur aan! 

Het weer en klimaat van Albanië

Het kustklimaat van Albanië is mediterraan, met milde natte winters en hete droge zomers. Het bergachtige binnenland, waar wij naar toe zullen reizen, heeft strenge winters en milde zomers. Over het algemeen liggen de zomertemperaturen rond de 25 tot 30 graden en de wintertemperaturen rond de 0 tot 10 graden.

De beste tijd om naar Albanië te reizen is in mei, juni, juli, augustus en september. Dan hebben we namelijk het meeste kans op mooi weer met weinig neerslag.

De natuur, fauna & flora van Albanië

In het noorden en het zuiden van Albanië vind je hoge bergen. De Korab berg heeft met zijn hoogte van 2764 meter de hoogste top van het land. Voor zowel de Korab berg als de Albanese Ardennen hebben een rotsachtige bodem van karst en kalksteen en een rijke en gevarieerde natuur waar veel zeldzame diersoorten in voorkomen. 

Albanië bevat veel ongerepte natuur die door het massatoerisme nog niet ontdekt is. De perfecte plek dus om te ‘unpluggen’ en terug naar de natuur te gaan. Naast prachtige berggebieden heeft Albanië ook enorme natuurvlaktes. Op deze vlaktes kom je mooie bloemen tegen maar ook koeien, schapen en hertjes. Daarnaast ligt Albanië aan de Ionische zee en heeft het prachtige zandstranden. Kortom, Albanië is een erg veelzijdig land met heel veel aspecten om te ontdekken! 

Huttentocht home
Balkan_bergdorp