Oostenrijk

BergMeid Retreat

prijs - groen - stekker
Kalender - groen - stekker

€ 825,- per persoon

26 t/m 31 juli 2022 – Beginners

2 t/m 7 aug. 2022 –
Gevorderen

 

Slapen in een mooie almhut

Min. 8  en max. 12
personen

Min. 5 en max. 9
personeen

Het Avontuur

Even geen digitale prikkels, je hoofd leegmaken en genieten van de natuur middenin de bergen. Zonder zware rugzak die je normaal mee zeult van berghut naar berghut De BergMeid Retreaet Week zegt eigenlijk al genoeg. Deze week leven we van, met en in de natuur en nemen we het ritme aan van het ‘leven in de bergen’. Ontsnappen aan de ratrace, niet continu bezig zijn met de tijd maar leven in het hier en nu. Wil jij de bergen echt op een andere manier beleven? Tijdens dit BergMeid retreat gaan we de bergen ontdekken en beleven vanuit een alm/berghut. Even terug in de tijd en genieten van de simpele dingen: vuurmaken, koken op vuur en opzoek gaan naar eetbare kruiden en planten in de natuur. 

Ook gaan we werken aan onze bergskills door navigeren met kaart en kompas, het bergterrein lezen en alpine gevaren leren herkennen. Klinkt dit allemaal te tam? Wees niet bang, we gaan ook het randje van onze comfortzone opzoeken. Misschien is dit voor jou wel over een berggraat lopen of een duik nemen in een bergmeer. Voor de ander kan het een nachtje slapen onder de sterrenhemel zijn. Al deze elementen gaan ervoor zorgen dat we samen een unieke bergbeleving gaan ervaren!

Alle basisfaciliteiten op de alm zijn aanwezig, maar de charme van het leven hier is eenvoud en simpliciteit. 

Programma

Wat is wel inbegrepen

Wat is niet inbegrepen

Gidsen tijdens het BergMeid Retreat

Gerty

Sietske

Wilderness Guide i.o. & Outdoor Cooking Baas

Weer of geen weer ik ben eigenlijk altijd wel buiten te vinden. Of dit nu in het bos is of in de bergen, van beide krijg ik ontzettend veel energie. Bewegen en achter je scherm vandaan komen, dat zou iedereen vaker moeten doen. Mijn motto is zo vaak mogelijk ‘Unpluggen’ en ‘Buiten Spelen’ in de Great Outdoors. Hi! Ik ben Gerty, aangenaam.

Deze week neem ik je mee in de Outdoor Cooking keuken en gaan we samen de lekkerste kampvuur gerechten maken en opeten natuurlijk! Daarnaast gids ik jullie samen met Sietske door het prachtig berggebied van Raurits. Op naar nieuwe avonturen!

Bergwandelgids & Hike en Survival instructeur

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie wandelgids tijdens deze huttentocht. Mijn passie voor de bergen is met de paplepel ingegoten en ik ben hier dan ook het liefst zo vaak mogelijk! 

Elke keer als ik in de bergen kom verbaas ik me weer over de grootsheid van deze omgeving en hoe klein en nietig wij eigenlijk zijn. Ook vind ik het heerlijk om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen. Ik wil jullie samenbrengen in  deze prachtige natuur en laten ervaren wat de krachtige bergomgeving met je doet! Ik kijk er naar uit om samen met jullie dit mooie gebied te ontdekken.

Niveau

Bergmeid in spé, dat ben ik!

Gevorderde Bergmeid, dat ben ik!

Fysieke eisen
Je bent een natuurliefhebber en wandelt graag. Uiteraard ben je sportief, heb je een avontuurlijke instelling maar houdt ook van lekkere ontspanning na een wandeling. Misschien heb je nog geen huttentocht gemaakt, maar ben je al wel eens in de bergen geweest.

Ervaring BergMeid
Een goede basisconditie is noodzakelijk, maar een  topsporter hoef je echt niet te zijn.
Hoogtemeters ga je zeker maken. Soms betekent dit dat je wat steiler de berg op moet op klimmen. Is dit eng, spannend en/of moeilijk? Voor de een wel en voor de ander niet. Deze deze week blijft het niveau voor beginners. 

De bergpaden die we gaan bewandelen zijn goed begaanbaar. Als het pad even smaller wordt, heb jij geen last van hoogtevrees. Hier en daar wordt het terrein rotsachtig. Deze stukken zijn overzichtelijk en geven extra avontuur en uitdaging aan de tochten.

Uithoudingsvermogen
Om tijdens de dagtochten genoeg ruimte over te houden voor qualitytime voor jezelf/ met elkaar, is het goed om te weten dat we dagelijks
tussen de 400 en 600 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 3 tot 5 wandeluren per dag (de pauzes en stops voor foto’s en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 4 uur is prettig, waarbij je het geen probleem vindt je eigen dagrugzak (+/-5 kg) mee te nemen.

Fysieke eisen
Je bent een échte bergwandelaar die geniet van in de natuur zijn. Je bent sportief, hebt een avontuurlijke instelling en gaat een uitdaging niet uit de weg. 


Ervaring BergMeid
Je hebt al meerdere bergtochten- of wandelingen gemaakt. Heb je deze ervaring echter nog niet? Dan is een goede conditie een must! Dagtochten met veel hoogtemeters geven jou de fysieke prikkel die je zoekt! 

De bergpaden die we bewandelen kenmerken zich door hun ruigheid. Je bent tredzeker waarbij je je door steen- en rotsachtig terrein vertrouwd beweegt. Klauteren, je handen en voeten gebruiken bij het oversteken van een bergkam, is voor jou geen probleem maar eerder een mooie uitdaging! Bij smallere paadjes en afgronden heb jij geen last van hoogtevrees. Deze passages zijn overzichtelijk en brengen extra avontuur met zich mee.

Uithoudingsvermorgen
Om tijdens de tocht genoeg ruimte over te houden voor qualitytime voor jezelf , is het goed om te weten dat we met de dagtochten
maximaal 1000 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 4 à 6 wandeluren per dag (de pauzes en stops voor foto’s en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 6 uur is prettig waarbij je het geen probleem vindt je eigen dagrugzak (+/- 5 kg) mee te nemen

Duurzaam reizen, ja dat kan!

Vanaf Utrecht Centraal reis je in 16 uur naar Taxenbach toe. Voor deze reis kun je met de nachttrein gaan. Van Taxenbach neem je de bus naar Rauris, buslijn 640 a 20 min. Uiteraard kunnen wij jou helpen om de treinreis mee te boeken.

Raurisertal ligt in het Nationalpark Hohe Tauern in Salzburgerland. Ook wel bekend als het ‘gouden dal van de Alpen’. En dit is niet zonder reden. Eeuwenlang werd hier naar goud gezocht en ook nog eens gevonden.

Daarnaast is het omringd door de prachtige natuur. Het groene dal met de hoog oprijzende bergen, vele natuurlijke bronnen en bergkloven vraagt erom om ontdekt te worden. Het massatoerisme is hier nog ver weg. Ga jij mee op vakantie met een goud randje?

Contact

Basecamp Unplugged Outdoor
Camping Schouteveld
Schouteveld 1
5126 NB Gilze
Campfire spot into the forest

Telefoonnummer
+31 (0)6 164 476 33

KvK nr. 80493130

Unplugged Outdoor


Dank voor je bezoek
Team Unplugged Outdoor