BergMeid Weekend

prijs - groen - stekker
Kalender - groen - stekker
Terrein

€ 499,- per persoon

16 t/m 19 juni

In de bergen

Min. 7 en max. 12
personen

 

Het Avontuur


Hop hop rugzak op en de bergen in maar dan dichtbij huis! Wil jij jezelf net iets meer uitdagen maar vind je de échte bergen (2000m en hoger) toch nog te spannend? Dit snappen wij als geen ander. Het is ook niet niets om die reusachtige bergen op te lopen. Wil je jezelf goed voorbereiden op het échte werk, dan zijn de Franse Vogezen perfect voor jou. Want heb je altijd al mooie trektochten willen maken door de bergen maar is het er gewoon nog niet van gekomen? Trakteer jezelf dan op dit BergMeid Weekend. Vanuit ons basecamp nemen we je mee naar de hoge kammen en toppen van de Vosges of wel te verstaan de Vogezen!

Lopen door dit gebergte betekent lopen door enorm grote naald- en loofbossen waaraan geen eind lijkt te komen. Wandelen door de weelderige bloemenweiden en indrukwekkende vergezichten. Echt een waar mooi gebied om te ontdekken. En vergeet daarbij niet de ontmoetingen met de Franse dieren zoals koeien, gemsen en reetjes. Deze kom je met (bijna ;-)) zekerheid tegen.
De Vosges is een plek waar je je batterij echt weer kunt opladen, even weg van de drukte, van thuis, het werk en als je durft van je mobiele devices. 

Dit (lange) weekend wordt samen met Sietske van Meiden in de Bergen georganiseerd. Sietske als bergwandelgids en Gerty als outdoor cooking chef en wilderness guide in spé. Dat de krachten gebundeld zijn is niet voor niets. Sietske die alle kennis en kunde in huis heeft om je goed voor te bereiden op een echte bergtocht en Gerty die je alles kan vertellen over offline gaan en hoe je kunt overleven in de wildernis. De ideale match!

Dit weekend staat in het teken van back-to-basic gaan, maar dan wel in een modern jasje! We lopen niet van refuge naar refuge maar werken vanuit ons BergMeid basecamp. Dus een zware backpack hoef je niet mee te dragen. Overdag zijn we actief bezig en ‘s avonds genieten we van het kampvuur, de goede gesprekken en de onvergetelijke ervaring van deze dag. Klinkt dit saai? We maken een nacht een uitstapje van ons basecamp. Maar wat we deze nacht gaan doen blijft nog een verrassing! 

Programma

Wat is wel inbegrepen

Wat is niet inbegrepen

Voor iedere deelnemer planten we een boom via Trees for All
Op deze manier dragen we een steentje bij aan het klimaat!

Niveau

Terrein
Duur
Kampvuur - groen - stekker

Fysiek

Duur

Comfort

Avontuur


Fysieke eisen

Voor deze BergMeid (mid) Week is een goede basisconditie en ervaring met hiken in bergachtig gebied noodzakelijk. De Vogezen vallen dan wel onder het middelhoog gebergte maar hoogtemeters ga je zeker maken. Je hoeft geen topsporter te zijn, maar houd er rekening mee dat je soms steil de berg op moet klimmen. Het hoogste punt is de Grand Ballon met een hoogte van 1424m.

Duur
We lopen dagelijks 3 tot 6 uur door de bergen met een daypack op van maximaal 5 kg.

Comfort
Slapen doen we op ons basecamp La Vie Verte.  Ervaring met kamperen is dus een pré. Een nacht slapen we in een bemande refuge.

Avontuur
De weerselementen kunnen de omstandigheden fysiek uitdagender maken. Deze reis is daarom voor mensen met een flexibele en avontuurlijke instelling.

Franse koeien

Gidsen tijdens het BergMeid Retreat

Profile Gerty
Profile_sietske

Gerty

Sietske

Wilderness Guide i.o. & Outdoor Cooking Baas

Weer of geen weer ik ben eigenlijk altijd wel buiten te vinden. Of dit nu in het bos is of in de bergen, van beide krijg ik ontzettend veel energie. Bewegen en achter je scherm vandaan komen, dat zou iedereen vaker moeten doen. Mijn motto is zo vaak mogelijk ‘Unpluggen’ en ‘Buiten Spelen’ in de Great Outdoors. Hi! Ik ben Gerty, aangenaam.

Deze week neem ik je mee in de Outdoor Cooking keuken en gaan we samen de lekkerste kampvuur gerechten maken en opeten natuurlijk! Daarnaast gids ik jullie samen met Sietske door het prachtig berggebied van de Vosges. Op naar nieuwe avonturen!

Bergwandelgids & Hike en Survival instructeur

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie wandelgids tijdens deze huttentocht. Mijn passie voor de bergen is met de paplepel ingegoten en ik ben hier dan ook het liefst zo vaak mogelijk! 

Elke keer als ik in de bergen kom verbaas ik me weer over de grootsheid van deze omgeving en hoe klein en nietig wij eigenlijk zijn. Ook vind ik het heerlijk om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen. Ik wil jullie samenbrengen in  deze prachtige natuur en laten ervaren wat de krachtige bergomgeving met je doet! Ik kijk er naar uit om samen met jullie dit mooie gebied te ontdekken.

Vervoer. - groen - stekker

Met de trein naar Frankrijk toe, ja dit kan!
Je reist vanaf Nederland eerst naar Brussel toe. Vanuit daar reis je via Parijs en via Nancy naar Remiremont. In Remiremont neem je voor het laatste stuk de bus naar Maurice-sur-Moselle. Wil je hier meer over weten, laat het ons weten. Dan zorgen wij voor een reisplan. Of boek zelf je reis via NS International en de Trainline.

Tijdens de Meet & Greet kun je er voor kiezen om samen te  reizen of samen te carpoolen. Het avontuur begint zo al vanaf dag één!

De Ballons des Vosges bestaat uit enorme bossen waar geen einde aan lijkt te komen, waar je kunt ontdekken en waar je eindeloos kunt wandelen door de ongerepte natuur. Met je hoofd in de wolken, letterlijk! Een gebied waar je WILDERNIS met hoofdletters kunt schrijven en wat zich mag associëren met het middelgebergte. 

Unplugged Outdoor heeft als basecamp het mooie terrein van La Vie Verte ter beschikking. Deze plek is echt zo’n plek wat je liever geheim wilt houden. Midden in de natuur, weg van de platgelopen paden en verstopt voor de massa. Het Groene Leven.

kabbelend beekje
Bankje_view
Franse Vogezen_view
Bij flora en fauna