België

BergMeid Weekend

prijs - groen - stekker
Kalender - groen - stekker

€ 399,- per persoon

12 t/m 15 mei – beginners
19 t/m 22 mei – gevorderden

Pre-Mountain Weekend
Belgische Ardennen

Min. 7 en max. 12 personen

Het Avontuur

De paden op, de lanen in. En daarna de bergen in! Droom je al een tijdje  van een avontuurlijke trektocht in de bergen, maar zie je er als een (jawel) berg tegenop? Of heb je de knoop al doorgehakt en wil je je juist goed voorbereiden? Trakteer jezelf dan op het BergMeid Weekend! Wij weten zeker dat je het in je hebt, dat zullen we je laten zien! Unplugged Outdoor werkt voor dit bijzondere weekend samen met de meest perfecte partij: Meiden in de Bergen. Zoals de naam al zegt heeft Meiden in de Bergen alle kennis en kunde in huis om je goed voor te bereiden op een echte bergreis. Gewoon, dichtbij huis in de Belgische Ardennen. Want ook daar is het landschap rijk en spannend genoeg om de basisbeginselen van bergwandelen onder de knie te krijgen. Onthaasten, ontspannen, survival-bergskills leren, genieten en offline gaan. En, niet te vergeten, waanzinnig goed ‘buiteneten’ met een vuur. Unplugged Outdoor en Meiden in de Bergen zijn voor de invulling van dit BergMeid Weekend echt de ideale match!

Dus: hou je van outdoor, wil je leren hoe je veilig door bergachtig gebied komt, terwijl je geniet van alles om je heen én wil je wel een bergmeid worden? Dan is dit het weekend voor jou (en je vriendinnen)!

Programma

Wat is wel inbegrepen

Wat is niet inbegrepen

Gidsen tijdens het BergMeid Weekend

Gerty

Sietske

Wilderness Guide i.o. & Outdoor Cooking Baas

Weer of geen weer ik ben eigenlijk altijd wel buiten te vinden. Of dit nu in het bos is of in de bergen, van beide krijg ik ontzettend veel energie. Bewegen en achter je scherm vandaan komen, dat zou iedereen vaker moeten doen. Mijn motto is zo vaak mogelijk ‘Unpluggen’ en ‘Buiten Spelen’ in de Great Outdoors. Hi! Ik ben Gerty, aangenaam.

Deze week neem ik je mee in de Outdoor Cooking keuken en gaan we samen de lekkerste kampvuur gerechten maken en opeten natuurlijk! Daarnaast gids ik jullie samen met Sietske door de prachtige Belgische Ardennen. Op naar nieuwe avonturen!

Bergwandelgids & Hike en Survival instructeur

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie wandelgids tijdens deze huttentocht. Mijn passie voor de bergen is met de paplepel ingegoten en ik ben hier dan ook het liefst zo vaak mogelijk! 

Elke keer als ik in de bergen kom verbaas ik me weer over de grootsheid van deze omgeving en hoe klein en nietig wij eigenlijk zijn. Ook vind ik het heerlijk om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen. Ik wil jullie samenbrengen in deze prachtige natuur en laten ervaren wat de krachtige bergomgeving met je doet! Ik kijk er naar uit om samen met jullie dit mooie gebied te ontdekken.

Niveau

Bergmeid in spé, dat ben ik!

Gevorderde Bergmeid, dat ben ik!

Fysieke eisen
Je bent een natuurliefhebber en wandelt graag. Uiteraard ben je sportief, heb je een avontuurlijke instelling maar houdt ook van lekkere ontspanning  na een wandeling. 

Je bent misschien nog nooit in de bergen geweest, maar hebt wel ervaring met het heuvellandschap in Nederland. Met dit weekend wil je juist ervaring opdoen hoe het is om te stijgen en dalen.

Ervaring BergMeid
Een goede basisconditie is noodzakelijk, maar een  topsporter hoef je echt niet te zijn. Hoogtemeters ga je wel maken. In de Ardennen zijn het vaak korte maar steile stukjes klimmen bergopwaarts. Is dit eng, spannend en/of moeilijk? Voor de één wel en voor de ander niet. Dit weekend is het niveau voor de sportieve wandelaar, waarbij we aan de slag gaan met wandeltechnieken en het opdoen van ervaring in bergachtig terrein. 

De wandelpaden die we gaan bewandelen zijn goed begaanbaar. Als het pad even wat smaller wordt, heb jij geen last van hoogtevrees. Hier en daar wordt het terrein rotsachtig. Dit vraagt extra focus en aandacht, maar deze stukken zijn overzichtelijk en geven extra avontuur en uitdaging aan de tochten.

Uithoudingsvermogen
Om tijdens de dagtochten genoeg ruimte over te houden voor qualitytime voor jezelf en met elkaar, is het goed om te weten dat we dagelijks maximaal 300 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 3 tot 5 wandeluren per dag (de pauzes en stops voor foto’s en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 4 uur is prettig, waarbij je het geen probleem vindt je eigen dagrugzak (+/-5 kg) mee te nemen.

Fysieke eisen
Je bent een natuurliefhebber en wandelt graag. Uiteraard ben je sportief, heb je een avontuurlijke instelling maar houdt ook van lekkere ontspanning  na een wandeling. 

Je hebt misschien nog nooit een meerdaagse tocht in de bergen gemaakt, maar bent al wel eens in de bergen geweest en weet hoe het is om te stijgen en dalen. Eng vind je dit niet, je vindt dit juist prachtig om te doen! 

Ervaring BergMeid
Een goede basisconditie is noodzakelijk, maar een  topsporter hoef je echt niet te zijn. Hoogtemeters ga je wel maken. In de Ardennen zijn het vaak korte maar steile stukjes klimmen bergopwaarts. Hoogtemeters en rotsachtige paden zijn voor jou een uitdaging die je zoekt! 

Dit weekend is het niveau voor de sportieve wandelaar die van avontuur houdt. Naast dat de tochten uitdagender en langer zijn dan bij voor de beginnende BergMeid, gaan we dit weekend ook wat uitgebreider aan de slag met onze navigatieskills.  Want zonder navigatieskills, kan het nog wel eens lastig worden in de bergen.

De wandelpaden die we gaan bewandelen zijn goed begaanbaar. Als het pad even wat smaller wordt, heb jij geen last van hoogtevrees. Hier en daar wordt het terrein rotsachtig en maken we gebruik van staalkabels ter ondersteuning. Dit vraagt extra focus en aandacht maar deze stukken zijn overzichtelijk en geven een extra dimensie aan de tocht.

Uithoudingsvermogen
Om tijdens de dagtochten genoeg ruimte over te houden voor qualitytime voor jezelf en met elkaar, is het goed om te weten dat we dagelijks maximaal 400 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 3 tot 5 wandeluren per dag (de pauzes en stops voor foto’s en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 4 uur is prettig, waarbij je het geen probleem vindt je eigen dagrugzak (+/-5 kg) mee te nemen.

BergMeid Weekend
Outdoor Cooking_kipstoofpot

We slapen op een rustieke natuurcamping in hartje Ardennen. Een oase van rust en natuur. Vanaf de camping zijn er vele wandel- en hike mogelijkheden door de weelderige bossen, de kleine beekjes die je soms over moet steken en de schitterende fauna. De Ardennen staan bekend om zijn uitgestrekte bossen, wat mooi verdeeld is over naald- en loofbomen. Dit zorgt voor afwisseling in sfeer en uitwerking. 

Unplugged Outdoor & Meiden in de Bergen begeven zich de komende dagen in prachtige omgeving van Bertogne. Het bos met duizend tinten groen. De Belgische Ardennen is ’the basecamp’ voor het BergMeid Weekend.

Contact

Basecamp Unplugged Outdoor
Camping Schouteveld
Schouteveld 1
5126 NB Gilze
Campfire spot into the forest

Telefoonnummer
+31 (0)6 164 476 33

KvK nr. 85131709

Unplugged Outdoor


Dank voor je bezoek
Team Unplugged Outdoor