Griekenland

Wij gaan naast onze reizen in Nederland, ook steeds meer reizen naar het buitenland aanbieden. Op deze pagina vind je achtergrond informatie over Griekenland, een van de landen waar wij een avontuurlijke reis voor aanbieden. Met Unplugged Outdoor de grens over, durf jij dat aan?

Wij bieden ook reizen naar de Belgische Ardennen, Frankrijk, en Albanië aan. En natuurlijk is er in ons eigen land ook genoeg te beleven! Klik hier voor onze actuele reisagenda.

 

Op avontuur in Griekenland!

Bij velen zal Griekenland alleen bekend staan om haar strandvakanties. Maar in Noordwest Griekenland ziet het land er heel anders uit. In de gebergtes kun je namelijk volop op avontuur in de natuur! En dat is ook precies wat wij gaan doen. We gaan erop uit trekken in de bergen en genieten van al het moois wat Griekenland ons te bieden heeft. Hiken in Griekenland is iets wat je als avonturier en buitenleven liefhebber echt op je lijstje moet kunnen afvinken. Maar ook als je in het dagelijkse leven wat minder avontuurlijk bent en juist op zoek bent naar even helemaal back to the roots (zonder devices) te gaan is dit dé reis voor jou. Ga jij met ons mee? 

 

Geschiedenis van Griekenland

Griekenland wordt officieel de Helleense Republiek genoemd en ligt in Zuidoost-Europa. Griekenland bestaat uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en daarnaast nog uit een groot aantal eilanden. Deze eilanden vormen samen ongeveer 20% van het totale landoppervlak. Buurlanden van Griekenland zijn Turkije, Bulgarij, Noord-Macedonië en Albanië.

Athene is de hoofdstad van Griekenland. In Athene is nog erg veel terug gezien van de rijke geschiedenis van Griekenland. Haar geschiedenis is ook meteen waar Griekenland zo bekend om staat. Griekenland heeft namelijk een zeer vooraanstaande rol gespeeld in de klassieke oudheid. De democratie is in Griekenland tot stand gekomen, een bestuursvorm die tot de dag van vandaag in erg veel landen wordt toegepast.

 

De flora en fauna van Griekenland

Een bijzonder feitje over de Griekse natuur is dat Griekenland tegen de 5000 soorten hoge planten heeft. Dit is in verhouding tot het landoppervlak een heel hoog getal. De oorzaak hiervan is het feit dat Griekenland door haar zuidelijke ligging in de ijstijden redelijk buiten schot is gebleven voor de allesverwoestende ijsmassa’s. Hierdoor konden plantensoorten in Griekenland zichzelf redelijk handhaven.

De variatie aan klimaat in Griekenland is groot. Griekenland heeft een mediterraan klimaat, maar op de berg Olympus ligt bijvoorbeeld altijd sneeuw. Ook heeft Griekenland een grote variatie in de hoeveelheid regen die per streek jaarlijks valt.

De bijzondere natuur van Griekenland in combinatie met het berglandschap in Noord-Griekenland maakt het voor ons een prachtige bestemming om een avontuurlijke reis naar te organiseren. Lees meer over al onze reizen op deze pagina

Vikos-kloof
Zagori_vuursalamander