Ben jij die avonturier die dit jaar zijn vakantie net iets anders wilt vieren dan normaal? Slapen in je zelfgemaakte natuurlijke shelter, een week lopen door prachtige, soms sprookjesachtige landschappen en uitgestrekte bossen, ’s avonds met z’n allen rond het kampvuur dat jij samen met de rest van de groep gemaakt hebt? Dan is de Unplugged Wildernis Week echt iets voor jou!

Kom met ons Unpluggen op een plek waar het avontuur op je wacht: de Franse Vogezen.

Franse Vogezen_view

7 dagen Unpluggen in de wildernis van de Vogezen tijdens de Unplugged Wildernis Week
Deze wildernistrekking neemt je mee door enorm grote naald- en loofbossen waaraan geen eind lijkt te komen. Op ca. 6 uur rijden van Utrecht liggen de Vogezen. Relatief dichtbij huis, met meer dan 20 bergtoppen boven de 1000 meter, idyllische valleien en verspreide meren maakt de Vogezen een walhalla voor de natuurreiziger. Dit avontuur is dé tocht die je aangaat met vrienden, met je partner of in je uppie.

Hoe ziet de Wildernis Week er precies uit?
Tijdens de wildernistrekking lopen we een week door grillige oerbossen met een rijk historisch verleden. Om in de Vogezen te komen kun je er voor kiezen om samen te reizen met andere deelnemers of samen te carpoolen. Je kunt namelijk met de trein naar de Vogezen toe! Je reist vanaf Nederland eerst naar Brussel toe. Vanuit daar reis je via Parijs en via Nancy naar Remiremont. In Remiremont neem je voor het laatste stuk de bus naar Maurice-sur-Moselle. Daar staan wij klaar om je naar het basecamp van Unplugged Outdoor te brengen. Hier krijg je alle info en uitleg voor de komende dagen. Een week wildernis, avontuur, back-to-basic en terug naar je roots: een opgeladen batterij en hernieuwde energie als resultaat!

Basisprincipes bushcraft en survival
Op dag 2 en dag 3 leer je de basisprincipes van bushcraft en survival: je gaat een shelter bouwen, vuur maken en je leert navigeren met kaart en kompas. Deze skills heb je nodig om het wildernisavontuur succesvol te laten verlopen. Samen met de groep stippel je de route voor de komende dagen uit. Met een topografische kaart in de aanslag gaan jij en de overige groepsleden om beurten de groep door de groene wildernis leiden. Wees niet bang dat je verkeerd loopt, want jouw gids houd een oogje in het zeil of alles letterlijk en figuurlijk goed loopt!

Vijf dagen bikkelen en vooral knoerthard genieten!

De skills heb je eigen gemaakt en het wordt tijd om deze in de praktijk toe te passen. Einde dag 3 start de wildernistrekking dan eindelijk. Het wordt 5 dagen bikkelen en vooral knoerthard genieten van wat de natuur in de Vogezen ons te bieden heeft. Met onze rugzakken vol met eten, kleding, kook- en slaapspullen komen we niets tekort. De komende dagen ga je hopelijk veel wild spotten, ga je slapen in de natuur met weinig luxe en heb je de skills die je hebt geleerd nodig. Bijvoorbeeld voor het maken van een kampvuur om er met de groep ’s avonds rondom te zitten, waar we sterken verhalen vertellen en proosten op de wildernis!

Deze wildernistrekking iets voor jou?
Denk je na het lezen van dit artikel: DIT IS IETS VOOR MIJ! Dit jaar worden er 2 edities van de Unplugged Wildernis Week georganiseerd, een voorjaars- en een najaarseditie. Hier kun je beide edities bekijken, maar ook meer informatie en de prijzen voor deze trekking.

WildernisWeek bbq
Wildernis_3
Wandelen door de Franse Alphen