Oostenrijk

MoederDochter Retreat

prijs - groen - stekker
Kalender - groen - stekker

€ 950,- per persoon

9 t/14 augustus 2022

 

 

Slapen in een mooie almhut

Min. 6  en max. 10
personen

 

Het Avontuur

Samen op avontuur middenin de bergen. Samen werken aan jullie bergskills. Samen genieten van de natuur en quality time die je samen hebt. Want zeg nou eerlijk, je ziet toch altijd die toffe activiteiten voor vaders met hun zonen!? STOP! Dat is nu verleden tijd. De naam ‘MoederDochter Retreat’ zegt eigenlijk al genoeg. Er zijn namelijk genoeg moeders & dochters die ervan dromen om een fikkie te stoken, samen de bergen in te gaan en qualitytime samen willen. Deze week ontsnap je samen  aan de ratrace, tijd is niet belangrijk, maar je bent samen in het hier en nu. Wil jij samen met je moeder of dochter de bergen echt op een andere manier beleven? Nu is het moment. 

Tijdens dit ‘MoederDochter Retreat’ gaan we de bergen ontdekken en beleven vanuit een mooi bergchalet. We combineren luxe met het genieten van de simpele dingen: vuurmaken, koken op vuur en opzoek gaan naar eetbare kruiden en planten in de natuur. Ook gaan we werken aan onze bergskills door navigeren met kaart en kompas, het bergterrein lezen en alpine gevaren leren herkennen. Houden jullie beide van een uitdaging!?  Mooi! Samen zoeken  jullie het randje van je comfortzone op en komen jullie erachter  hoe goed jullie eigenlijk wel niet samen kunnen werken. 

Met al deze ingrediënten zorgen wij ervoor dat jullie een unieke bergbeleving samen gaan ervaren!

Programma

Wat is wel inbegrepen

Wat is niet inbegrepen

Gidsen tijdens het BergMeid Retreat

Gerty

Sietske

Wilderness Guide i.o. & Outdoor Cooking Baas

Weer of geen weer ik ben eigenlijk altijd wel buiten te vinden. Of dit nu in het bos is of in de bergen, van beide krijg ik ontzettend veel energie. Bewegen en achter je scherm vandaan komen, dat zou iedereen vaker moeten doen. Mijn motto is zo vaak mogelijk ‘Unpluggen’ en ‘Buiten Spelen’ in de Great Outdoors. Hi! Ik ben Gerty, aangenaam.

Deze week neem ik je mee in de Outdoor Cooking keuken en gaan we samen de lekkerste kampvuur gerechten maken en opeten natuurlijk! Daarnaast gids ik jullie samen met Sietske door het prachtig berggebied van Raurits. Op naar nieuwe avonturen!

Bergwandelgids & Hike en Survival instructeur

Hoi, ik ben Sietske en ik ben jullie wandelgids tijdens deze huttentocht. Mijn passie voor de bergen is met de paplepel ingegoten en ik ben hier dan ook het liefst zo vaak mogelijk! 

Elke keer als ik in de bergen kom verbaas ik me weer over de grootsheid van deze omgeving en hoe klein en nietig wij eigenlijk zijn. Ook vind ik het heerlijk om te ervaren dat je door fysieke inspanning kunt ontspannen. Ik wil jullie samenbrengen in  deze prachtige natuur en laten ervaren wat de krachtige bergomgeving met je doet! Ik kijk er naar uit om samen met jullie dit mooie gebied te ontdekken.

Niveau

MoederDochter, dit zijn wij!

Fysieke eisen
Jullie zijn natuurliefhebbers en wandelen graag. Uiteraard zijn jullie sportief, hebben jullie een avontuurlijke instelling maar houden ook van lekkere ontspanning na een wandeling. Misschien hebben jullie nog geen huttentocht gemaakt, maar zijn jullie al wel eens in de bergen geweest. Een goede basisconditie is noodzakelijk, maar topsporters hoeven jullie echt niet te zijn. Hoogtemeters gaan we zeker maken. Soms betekent dit dat je wat steiler de berg op moet op klimmen. Is dit eng, spannend en/of moeilijk? Voor de één is het uitdagend en voor de ander niet. Deze deze week blijft het niveau voor beginners.

Ervaring
De bergpaden die we gaan bewandelen zijn goed begaanbaar. Als het pad even smaller wordt, hebben jullie geen last van hoogtevrees. Hier en daar wordt het terrein rotsachtig. Deze stukken zijn overzichtelijk en geven extra avontuur en uitdaging aan de tochten.

Uithoudingsvermogen
Om tijdens de tochten genoeg ruimte over te houden voor qualitytime voor elkaar, is het goed om te weten dat dagwandelingen tussen de 400 en 600 hoogtemeters overbruggen. Hierbij zijn de dagtochten tussen de 3 tot 5 wandeluren per dag (de pauzes en stops voor foto’s en dergelijke niet meegerekend). Een wandelconditie van 4 uur is prettig, waarbij jullie het geen probleem vinden je eigen dagrugzak (+/-5 kg) mee te nemen.

Almhut BergMeid retreat

Duurzaam reizen, ja dat kan!

Vanaf Utrecht Centraal reis je in 16 uur naar Taxenbach toe. Voor deze reis kun je met de nachttrein gaan. Van Taxenbach neem je de bus naar Rauris, buslijn 640 a 20 min. Uiteraard kunnen wij jou helpen om de treinreis mee te boeken.

Raurisertal ligt in het Nationalpark Hohe Tauern in Salzburgerland. Ook wel bekend als het ‘gouden dal van de Alpen’. En dit is niet zonder reden. Eeuwenlang werd hier naar goud gezocht en ook nog eens gevonden.

Daarnaast is het omringd door de prachtige natuur. Het groene dal met de hoog oprijzende bergen, vele natuurlijke bronnen en bergkloven vraagt erom om ontdekt te worden. Het massatoerisme is hier nog ver weg. Ga jij mee op vakantie met een goud randje?

Contact

Basecamp Unplugged Outdoor
Camping Schouteveld
Schouteveld 1
5126 NB Gilze
Campfire spot into the forest

Telefoonnummer
+31 (0)6 164 476 33

KvK nr. 80493130

Unplugged Outdoor


Dank voor je bezoek
Team Unplugged Outdoor