Unplugged Outdoor

Over ons_profile

  

Opgebrand, uitgeput, lamlendig, leeg, burn-out. Op social media kom je deze termen niet zoveel tegen, daar lijkt het alsof de zon altijd schijnt. Maar deze zon schijnt bedrieglijk. Achter alle schermen knallen de burn-outs de wereld in. De UIT-knop is voor velen van ons niet meer te vinden. De natuur wordt steeds meer een vreemde vogel en over de vaardigheden van onze voorouders om in de natuur te leven lezen we alleen nog in geschiedenisboeken. Het leeuwendeel van onze tijd zitten we binnen, terwijl ‘buiten zijn’ ons mentaal en fysiek zoveel gelukkiger, gezonder en creatiever maakt. Maar overal waar je kijkt zijn volwassenen en kinderen minder buiten gaan spelen. We hebben het hier over ‘spelen’ in de breedste zin van het woord: de vrijheid om je eigen nieuwsgierigheid te volgen. Om te zoeken, ontdekken, proberen en creëren. Daarom verbinden wij jou weer met de natuur, met jezelf en bieden je een weg terug naar je roots.

Unplugged Outdoor creëert een plek in de natuur waar jij onthaast en weer voet aan de grond krijgt. Letterlijk. Jij drukt op je UIT-knop en gaat met ons op pad om te ontdekken, ontmoeten en jezelf te zijn. Eenvoudiger leven, minder spullen, meer natuur: een gelukkiger mens.

Team Unplugged Outdoor

Profielfoto Jim

Jimmy Mol

Founder & Wilderness Guide

& Hike & Backpacking Guide

Ik houd van survivallen, van de Great Outdoors en quasi overleven in de natuur. Bushcraft is daar een goed voorbeeld van. Niets is leuker dan in de buitenlucht in een bos primitief zien te overleven. Het maakt je hoofd leeg en je krijgt respect voor de natuur. Nederland heeft zijn mooie plekjes natuur, maar geen uitgestrekte ruige gebieden zoals in Spanje of de Balkan landen, waar je echt dagenlang kunt struinen in de natuur. Maar voor onze Unplugged Weekenden hebben we een topplek weten te vinden middenin de bossen waar je toch zeker urenlang kunt dwalen. En tijdens onze reizen vergeet jij de tijd en voelt het alsof je echt even ver weg bent van de 21e eeuw en het moderne Europa.

Normaliter gaat alles als een sneltrein voorbij, zitten onze agenda’s vaak te vol en lijkt status steeds belangrijker te worden. Om je hieraan te helpen ontsnappen wil ik graag in de natuur bezig zijn, samen met jou. 

In mijn periode bij het Ministerie van Defensie werd ik al voorbereid op survival skills en om leiding te geven aan groepen. Inmiddels ben ik gecertificeerd Hike & Survival instructeur, Wilderness en Hiking & Backpacking Guide en ik beheers verschillende technieken voor outdoor & bushcraft. Door mijn vele reizen en ervaringen in de horeca ontbreekt het mij niet aan organisatietalent, doorzettingsvermogen en lef.  Houd jij ook van een nieuw avontuur en gastvrijheid? Dan ben je bij mij aan het juiste adres en ga ik graag met je op pad!

Profielfoto Gerty

Gerty Verdaasdonk

Founder & Wilderness Guide

& Outdoor Cooking Chef

Het gevoel om mijn dromen na te jagen en mijn passie te volgen is na mijn burn-out veel sterker geworden. Eén van mijn passies is om in de natuur bezig te zijn. Buiten sporten, een mooie hike maken, maar ook primitief op een buitenvuur koken en iets lekkers op tafel zetten. Ik vind dat simpelweg gaaf om te doen. Door de hectiek van de dag kom ik in de natuur tot rust, unplug ik mezelf van de buitenwereld en kom ik weer opgeladen thuis. Daarnaast haal ik inspiratie uit ontmoetingen met nieuwe mensen en deel ik graag eigen ervaringen om te helpen waar een ieder in het dagelijkse leven tegenaan kan lopen. Van nature vind ik het leuk om met mijn handen bezig te zijn en mijn creativiteit de vrije loop te laten.

Ik geloof erin dat we in een te drukke en gehaaste maatschappij leven, waardoor ik mezelf soms ook opgejaagd voel en het idee heb dat ik alle ballen in de lucht moet houden. Ik ben een buitenmens, maar ontkom er niet aan om grotendeels binnen te zitten en achter een scherm te kruipen. Om nog maar te zwijgen over het gebruik van social media. Social media is natuurlijk niet meer weg te denken uit de maatschappij waarin wij leven. Sterker nog: het is een handig middel gebleken tijdens de coronacrisis om nog enigszins met familie of vrienden in contact te komen en te blijven. We gebruiken het om ‘sociaal’ te kunnen zijn. Maar hoe belangrijk social media ook is, ik ben ervan overtuigd dat wanneer je ‘offline’ gaat en de natuur intrekt, je zelfbewuster wordt en in verbinding komt met de eigen behoeften en teruggaat naar de essentie van het leven. Ik daag je dus uit, unplug yourself!

Reggae

Outdoor buddy & inspiratie bron

& De Liefste Hond

Ik heb helemaal niets met het zogenaamde unpluggen, onthaasten en minder op social media aanwezig zijn. Ik slaap namelijk minimaal de halve dag en maak me sowieso niet zo druk. Wel ben ik altijd superblij als ik mee op pad mag en op avontuur ga, want ik ben en blijf een roedeldier. Ben graag onder de mensen en speel het liefste de hele dag, totdat ik er letterlijk en figuurlijk bij neerval. Door de bossen rennen, kijken of er nog wat te spotten valt, in de plassen springen en ravotten door de modder: maak me gek!  Oja, brokjes knagen en iets lekkers krijgen maakt me ook heel gelukkig. Eigenlijk heb ik totaal niets te klagen. Ik ren alvast vooruit, volg me maar!

Ga mee met ons op avontuur en knoerthard buiten spelen!