Stoer op Stap Week

Gecanceld

Gecanceld

Gecanceld

Gecanceld

Het Avontuur

Buiten spelen

Stoer op Stap Week | back to-basic in de bergen

Een gave outdoorbeleving in de bergen dichtbij voor het hele gezin

Dromen jullie ook van een outdoorvakantie in de echte bergen? Klinkt onthaasten en back to basic gaan midden in de natuur je als muziek in de oren? Met het hele gezin ontkoppelen en op avontuur?

Deze Stoer op Stap Week is er speciaal voor stoere ouders en hele stoere kinderen die samen het avontuur aan willen gaan: de wildernis ontdekken en super survivals skills onder de knie krijgen. Je hoeft er helemaal niet ver voor te reizen. Op 6 uur rijden vind je in de Franse Vogezen een uitgestrekt natuurpark met bossen en bergen, rotsen en klauterpaadjes, meren en watervallen. Hier beleef je je mooiste outdoorvakantie op een gave plek waar je nieuwe vrienden gaat maken. Vanuit het basiskamp ga je samen op avontuur in de natuur, trek je met gids de bergpaden op en leer je de coolste tips & tricks over de wildernis. Vuur maken, water zuiveren, navigeren, touw knopen, sterren kijken, sporen zoeken, wolkenweetjes, hout bewerken. Je beklimt een top, zwemt in een bergmeer en slaapt in het wild (als je durft). Elke avond maken we een gezamenlijk kampvuur, waar we de heerlijkste maaltijden op koken en daarna tot rust komen en genieten van de verhalen en gezelligheid. Een week bomvol avontuur, back-to-basic leven en stoere dingen leren. Durven jullie de uitdaging aan te gaan?

La Vie Verte & Unplugged Outdoor hebben samen de krachten gebundeld, wat natuurlijk een stoere actie is. Samen zorgen zij voor een geweldige natuurbeleving, ieder met zijn eigen specialisme. Dit wordt een week waar je grenzen gaat verleggen en waar je nog vaak aan terug zal denken! 

Programma

Wat is wel inbegrepen

Wat is niet inbegrepen

Wat moet je meenemen

Accommodatie - hoe jullie verblijven kun je zelf kiezen!

Je kunt deze week zo basic of comfortabel maken als je zelf wilt. Wil je het echte buitenleven ervaren en slapen bij het geluid van de beek en de bosdieren? Geniet je van het echte  kamperen en slaap je liever in eigen tent? Dat kan! Er zijn ruime tentplekken op het grote natuurveld. In het pand zijn sanitaire voorzieningen speciaal gereserveerd voor de kampeerders (2 toiletten, 3 warme douches en veel wastafels).

Willen jullie liever het comfort van een heerlijk appartement? Voor drie gezinnen zijn er in het gastenverblijf van La Vie Verte sfeervolle appartementen en een studio beschikbaar (per accommodatie 4 of 5 personen). Overdag dompel je je helemaal onder in het outdoorleven en ‘s avonds relax je in bad en kruip je in een opgemaakt bed. Ook een hele fijne combi.

Deze week is speciaal afgestemd op de leeftijdsgroep 8-12 jaar (overleg even als je kind net iets jonger of ouder is). We organiseren later in de zomer ook een week speciaal voor oudere kinderen.

Kampvuur
Bushcraft
Zonsondergang
navigeren met kompas

De Ballons des Vosges bestaat uit enorme bossen waar geen einde aan lijkt te komen, waar je kunt ontdekken en waar je eindeloos kunt wandelen door de ongerepte natuur. Met je hoofd in de wolken, letterlijk! Een gebied waar je WILDERNIS met hoofdletters kunt schrijven en wat zich mag associëren met het middelgebergte. 

Samen met La Vie Verte hebben we de krachten gebundeld. Zo ook van de buiten (- en binnen) plek van La Vie Verte. 
Dit is echt zo’n bestemming wat je liever geheim wilt houden. Midden in de natuur, weg van de platgelopen paden en verstopt voor de massa. Het groene leven.

Contact

Basecamp Unplugged Outdoor
Camping Schouteveld
Schouteveld 1
5126 NB Gilze
Campfire spot into the forest

Telefoonnummer
+31 (0)6 164 476 33

KvK nr. 80493130

Unplugged Outdoor


Dank voor je bezoek
Team Unplugged Outdoor