Albanië

Unplugged Balkan Trail

prijs - groen - stekker
Kalender - groen - stekker

€ 1299,- per persoon
(excl. vervoer van en naar Albanie)

25 juni t/m 5 juli
27 aug. t/m 6 sept.

Trekking door de Balkans

Min. 6  en max. 10 personen

Het Avontuur

Namen zijn vaak maar namen, maar ’the Accursed Mountains’ (Vervloekte Bergen of Albanese Alpen) maken hun titel meer dan waar. Deze mysterieuze benaming hebben ze waarschijnlijk te danken aan het feit dat deze bergen als ‘onbegaanbaar en wild’ worden gezien. Hun dramatische toppen zijn kenmerkend voor het landschap van Noord Albanië en ze maken het wonder waar: rotsachtige bodem uit karst en kalksteen, rijke en gevarieerde natuur en zeldzame diersoorten zoals de bruine beer en de lynx.
We komen langs indrukwekkende landschappen met de mooiste vergezichten en door schilderachtige stenen dorpjes waar oude tradities in ere worden gehouden. Hier brengen herders hun kuddes nog steeds naar de zomerweiden. Hier ervaar je gastvrijheid en oprechte vriendelijkheid van de bergbewoners. Hier loop je dorpjes binnen waar groepen kalveren dwalen en word je gewekt door het geluid van hinnikende paarden en blaffende honden.

De bergen spreiden zich uit over de grenzen van Albanië, Kosovo en Montenegro. We lopen op een hoogte van zo’n 2.200 meter. De toppen bereiken echter een respectabele hoogte van 2.694 meter in Albanië. De Albanese Alpen bieden uitdaging voor de avontuurlijke hiker.  Er is zoveel schoonheid te zien in de groene valleien, dichtbegroeide bossen waar wolven leven en ijsgrijze rotspieken. Je raakt het besef van tijd even helemaal kwijt en het voelt hier alsof je ver, ver weg bent van het Europa van de 21e eeuw.


Programma

Wat is wel inbegrepen

Wat is niet inbegrepen

Niveau

Kampvuur - groen - stekker

Fysiek

Duur

Comfort

Avontuur

Cultuur

Fysieke eisen
Voor de Unplugged Balkan Trail heb je goede conditie nodig. Je bent dan ook een échte bergwandelaar die geniet van in de natuur zijn. Je bent sportief, hebt een avontuurlijke instelling en gaat een uitdaging niet uit de weg. The Accursed Mountains ook wel de Dinarische Alpen of de Albanese Alpen genoemd, vallen onder het hoog gebergte. 

Duur
We lopen dagelijks 3 tot 8 uur door de bergen met een backpack op.

Comfort
Slapen doen we bij de bergbewoners in een guesthouse. De een is wat luxer dan de ander, maar dat heeft vooral zijn charmes. Wil je liever jouw tentje open ritsen en gelijk uitkijk hebben op de prachtige bergen, dit kan! Bij elk guesthouse is er een mogelijkheid om je tent op te zetten. 

Avontuur
In het onontdekte Albanië vind je echt nog ongerepte natuur en wildernis. Daarom is het al een avontuur an sich! De weerselementen kunnen de omstandigheden fysiek nog uitdagender maken. Daarom is deze reis geschikt als je al meerdere bergtochten- of wandelingen gemaakt hebt. Heb je deze ervaring echter nog niet? Dan is een goede conditie een must! Daarnaast heb je een flexibele en avontuurlijke instelling!

Cultuur
Albanië, een land dat 50 jaar lang in de greep van het communisme was en grotendeels afgesloten van de buitenwereld. Een land wat nog op veel plekken onontwikkeld is, al hunkert de nieuwe generatie naar modernisatie. 

 

Gidsen tijdens de Unplugged Balkan Trail

Jimmy

Gerty

Hike en Survival Instructeur & Hiking and Backpacking Guide

Hoi, ik ben Jimmy en ik ben jullie gids tijdens de Unplugged Balkan Trail. Groen is mijn kleur, altijd al geweest. Zo dacht ik altijd dat het landschap onder de boomgrens mooier zou zijn omdat het daar (ja je raadt het al!) nog groen is. Maar kom je boven de boomgrens uit en loop je over bergkammen (>2000m), moet ik toegeven dat dit  fantastisch is. De reusachtige bergen en de schoonheid hiervan,  waant je even in een andere wereld. En deze wereld wil ik graag met je delen.

Tijdens deze week leer ik je een aantal belangrijke berg- en survival skills, die misschien wel van pas kunnen komen!

Wilderness Guide i.o. & Outdoor Cooking Baas

Weer of geen weer ik ben eigenlijk altijd wel buiten te vinden. Of dit nu in het bos is of in de bergen, van beide krijg ik ontzettend veel energie. Bewegen en achter je scherm vandaan komen, dat zou iedereen vaker moeten doen. Mijn motto is zo vaak mogelijk ‘Unpluggen’ en ‘Buiten Spelen’ in de Great Outdoors. Hi! Ik ben Gerty, aangenaam.

Deze week neem ik je mee op avontuur. Mijn Dutch Ovens blijven thuis, want eten doen we bij de locals. Samen met Jimmy gids ik je door de the Peaks of the Balkans. Here we come! 

Koman meer
Cerem
church Teth
transport paardjes
Gletsjer water Teth

Duurzaam reizen, ja dat kan!

Met de trein naar Albanie toe, ja dit kan. Je reist eerst naar Italië toe. Vanuit Italie steken er dagelijks veerboten de Adriatische Zee over naar Albanië toe. Wil je hier meer over weten, laat het ons weten. Dan zorgen wij voor een reisplan. Het avontuur begint zo al vanaf dag 1.

The Accursed Mountains ook wel bekend als de Albanese Alphen is een berggroep in het westelijke deel van de Balkan. Het is het meest zuidelijke deelgebied van de 1000 kilometer lange Dinarische Alpen-reeks (Dinarides), die zich uitstrekt van het noorden van Albanië tot het zuiden van Kosovo en het noordoosten van Montenegro. 

Het grootste gedeelte lopen we door Albanese Alphen en steken we de grens een aantal keer over met Montenegro en Kosovo. De route die we lopen is misschien nog wel het laatste stukje ongerepte wildernis van Europa. We lopen dwars door ruige landschappen, gletsjer meren en bergdorpen en gastvrijheid en oprechte vriendelijkheid van de bergbewoners.

Contact

Basecamp Unplugged Outdoor
Camping Schouteveld
Schouteveld 1
5126 NB Gilze
Campfire spot into the forest

Telefoonnummer
+31 (0)6 164 476 33

KvK nr. 80493130

Unplugged Outdoor


Dank voor je bezoek
Team Unplugged Outdoor