Unplugged Bushcraft Weekend

prijs - groen - stekker
Kalender - groen - stekker
Kampvuur - groen - stekker

€ 179,- Per persoon

(1) 2 & 3 april

Leven in, van en met de natuur

Min. 6 en max. 10 pers.
Leeftijd vanaf 18 jaar

Het Avontuur

Leven als een natuurvolk, we zijn er ver vanaf gedreven in de eenentwintigste eeuw. Dit weekend leer je weer hoe je kunt leven in, van en met de natuur. Je leert vaardigheden waarmee je met middelen uit de natuur een verblijf of tocht zo aangenaam mogelijk maakt. Je slaapt in een zelfgemaakte, natuurlijke shelter. En heb je een visje gevangen? Dat moet je garen, maar daarvoor heb je eerst een vuur nodig. Hoe maak je vuur als er geen aansteker of lucifer in de buurt is? Van natuurlijke materialen leer je een grill of driepoot maken. Daar kun je eten op bereiden of een ketel water aan de kook brengen voor een lekker bakkie koffie of thee. In het bos gaan we op zoek naar eetbare planten en vruchten die we verwerken in onze maaltijden. En laten we bij dit alles een heel belangrijk aspect niet vergeten: je gaat offline. Helemaal. Alleen dan ontsnap je echt even aan het hedendaagse, gejaagde leven en kom je volledig terug bij je basis. Trek kleren aan die vies mogen worden en kom dit weekend samen met ons buitenspelen!

Het thema van dit Unplugged Weekend is Basis Bushcraft. Op een laagdrempelige manier leer je de basistechnieken van het bushcraften. Ze gaan je helpen als je middenin de natuur belandt of gaat wildkamperen. Spannend? Zeker! Leerzaam? Dikke yes!  Je leert in deze twee dagen wat voor type shelters er zijn, hoe je met een mes en bijl moet omgaan, vuurtechnieken, woodcraft, hoe je een vis moet slachten en bereiden, navigeren met behulp van de natuur, watertechnieken en ook nog eetbare planten en vruchten herkennen. Een volle agenda, maar dan Unplugged Style. Een dagplanning waar je gelukkig van wordt in plaats van uitgeblust van raakt. Het wordt loeihard werken, veel lachen en ultiem genieten! Klik hier om meer te lezen over bushcraft.

Programma

Wat is wel/niet Inbegrepen

Wat moet je meenemen

outdoor activiteiten
outdoor activiteiten
vuurtje maken
bushcraft

In het gebied tussen Gilze-Chaam-Ulvenhout en Alphen liggen de Chaamse en Ulvenhoutse bossen. De Alphense bergen en de Generaalsbossen horen hier ook nog bij. Samen vormen zij een schitterende combinatie van eeuwenoude bossen, drassige graslanden, beekjes en heidevelden met vennetjes. Prachtige uitzichten gegarandeerd en met een klein beetje geluk komen we grazende reeën tegen in de schemering. 


Unplugged Outdoor begeeft zich vooral in de Ulvenhoutse bossen en Strijbeekse heide. De Strijbeekse heide is nog zo’n pareltje van Noord-Brabant. In augustus kleurt het er helemaal paars, maar elk jaargetijde heeft hier iets bijzonders.

Contact

Basecamp Unplugged Outdoor
Camping Schouteveld
Schouteveld 1
5126 NB Gilze
Campfire spot into the forest

Telefoonnummer
+31 (0)6 164 476 33

KvK nr. 85131709

Unplugged Outdoor


Dank voor je bezoek
Team Unplugged Outdoor