Unplugged OuderKind Weekend

prijs - groen - stekker
Kalender - groen - stekker

€ 275,- per duo

(29) 30 april & 1 mei – VOL

Slapen in het bos

Min. 5  en max. 8 duo’s
Kinderen van 8 t/m 14 jaar

Het Avontuur

navigeren met kompas

Voor een serieuze outdoor experience hoef je echt niet ver te reizen. In ons eigen Nederland ligt het avontuur voor het oprapen. Ga met ons mee op ontdekkingstocht in de mooie Chaamse en Ulvenhoutse bossen. Tijdens het Unplugged OuderKind Weekend, dat zich helemaal buiten afspeelt, leer je de basis survival skills: vuur maken met een firesteel, een shelter bouwen van natuurlijke materialen, water zuiveren, navigeren met kaart en kompas en outdoor cooking. Na afloop van het weekend kun je dit allemaal. Cool!
Slapen doen we op camping Schouteveld in een tent, je zelfgemaakte shelter of onder de sterrenhemel. Een weekend vol met écht avontuur, die uitdaging ga je aan toch?

Tijdens dit Unplugged Weekend staan, zoals de naam al zegt, ouder en kind centraal. Wanneer heb je voor het laatst samen iets echt heel tofs gedaan? Wanneer had je daar oprecht aandacht en tijd voor? We, ouders en kinderen, zitten te vaak in een ratrace. Werk, school, sport, verplichtingen. Altijd maar druk en ‘ontspanning’ zoeken we achter de schermen met apps, games, series, social media, TV.  Unplugged Outdoor doet het anders. Wij stimuleren je om juist offline te zijn en weer interesse in elkaar te hebben. Buiten in de natuur, waar de afleidingen van het dagelijks leven even ver weg zijn.  Al je devices staan tijdens de activiteiten in vliegtuigmodus of, nog beter, gewoon even lekker helemaal uit die dingen! Kom weer in contact met jezelf, met elkaar en met de natuur. Back to basic om jouw batterij op te laden in plaats van die van je telefoon. 
Dit wordt een geweldige natuurbeleving. Een weekend waar je grenzen gaat verleggen en waar je samen (!) aan terug zal denken.

Programma

Wat is wel/niet Inbegrepen

Wat moet je meenemen

Navigeren met kompad
avonturen
buiten spelen
outdoor activiteiten

In het gebied tussen Gilze-Chaam-Ulvenhout en Alphen liggen de Chaamse en Ulvenhoutse bossen. De Alphense bergen en de Generaalsbossen horen hier ook nog bij. Samen vormen zij een schitterende combinatie van eeuwenoude bossen, drassige graslanden, beekjes en heidevelden met vennetjes. Prachtige uitzichten gegarandeerd en met een klein beetje geluk komen we grazende reeën tegen in de schemering.

Unplugged Outdoor begeeft zich vooral in de Ulvenhoutse bossen en Strijbeekse heide. De Strijbeekse heide is nog zo’n pareltje van Noord-Brabant. In augustus kleurt het er helemaal paars, maar elk jaargetijde heeft hier iets bijzonders.

Contact

Basecamp Unplugged Outdoor
Camping Schouteveld
Schouteveld 1
5126 NB Gilze
Campfire spot into the forest

Telefoonnummer
+31 (0)6 164 476 33

KvK nr. 85131709

Unplugged Outdoor


Dank voor je bezoek
Team Unplugged Outdoor