Unplugged OutdoorCooking Weekend

prijs - groen - stekker
Kalender - groen - stekker
Kampvuur - groen - stekker

€ 195,- per persoon

Data 2022
(6) 7 & 8 mei – VOL

Koken op een buitenvuur

Min. 6  en max. 10 pers. 
Vanaf 18 jaar

Het Avontuur

Zalm op een stok

Ben jij helemaal gek van koken? Gaat niets je te ver als het om eten gaat? Meld je dan aan voor het Unplugged OutdoorCooking Weekend. Culinair koken in de Wildernis. Dit weekend staat in het teken van koken op een houtvuur middenin de natuur. Het hele weekend speelt zich buiten af en je leert, naast outdoor cooking, ook enkele basis survivals skills. Denk aan vuur maken, een vis slachten, woodcrafting en kennis vergaren over eetbare planten en vruchten. Zaterdagavond brandt het kampvuur op volle toeren. Een plek waar je kookt, tot rust komt en geniet van eten en verhalen. Slapen doen we op camping Schoutenveld onder een tarp of in een tent. Kortom: hou je van gezelligheid, heerlijk eten en ongestoord buiten zijn? Dan is dit jouw weekend!

Het thema van dit Unplugged Weekend is Outdoor Cooking. Buiten zijn en even weg zijn van de dagelijkse hectiek. We leven in een rush, zijn vaak te druk en hebben te weinig tijd om uitgebreid te koken en tafelen met z’n allen. Unplugged Outdoor maakt er wél ruimte voor. Wij maken tijd voor elkaar, tijd om samen heerlijke gerechten te bereiden en dit alles op een buitenvuur. De lokale boer helpt ons een handje, met verse groenten en fruit en natuurlijk hebben we bijpassende wijntjes en biertjes. Om een idee te krijgen wat voor lekkers we zelf gaan wij maken? 

Kleine borrelhapjes om de honger alvast te stillen
Homemade soep met wilde kruiden uit de natuur
Een goed stuk vlees e/o vis
Gepofte aardappels met bijpassende gerechten
Heerlijk toetje

De lunch op dag 1 en het ontbijt op dag 2 wordt geheel verzorgd door Unplugged Outdoor. De lunch op dag 2 maken we samen! Op deze dag gaan we eetbare planten en vruchten verzamelen die we verwerken in onze eigen maaltijden. Wat er precies op tafel komt blijft nog een verrassing. Het ligt er maar net aan wat de natuur ons geeft op dat moment. Een tipje van de sluier: je leert in ieder geval brood bakken in een Dutch oven. Maar een superbelangrijk ingrediënt waar dit weekend ook om vraagt: een uitgeschakelde telefoon. Kom in contact met jezelf en de andere deelnemers en gebruik je zintuigen voor het hier & nu. Laat de buitenwereld lekker even in het eigen sop gaarkoken. Alle focus op je eigen wortels!

Programma

Wat is wel/niet Inbegrepen

Wat moet je meenemen

Zevenbladtapanade

In het gebied tussen Gilze-Chaam-Ulvenhout en Alphen liggen de Chaamse en Ulvenhoutse bossen. De Alphense bergen en de Generaalsbossen horen hier ook nog bij. Samen vormen zij een schitterende combinatie van eeuwenoude bossen, drassige graslanden, beekjes en heidevelden met vennetjes. Prachtige uitzichten gegarandeerd en met een klein beetje geluk komen we grazende reeën tegen in de schemering.

Unplugged Outdoor begeeft zich vooral in de Ulvenhoutse bossen en Strijbeekse heide. De Strijbeekse heide is nog zo’n pareltje van Noord-Brabant. In augustus kleurt het er helemaal paars, maar elk jaargetijde heeft hier iets bijzonders.

Contact

Basecamp Unplugged Outdoor
Camping Schouteveld
Schouteveld 1
5126 NB Gilze
Campfire spot into the forest

Telefoonnummer
+31 (0)6 164 476 33

KvK nr. 85131709

Unplugged Outdoor


Dank voor je bezoek
Team Unplugged Outdoor