Frankrijk

Unplugged Wildernis Week

prijs - groen - stekker
Kalender - groen - stekker

€ 899,- per persoon

4 t/m 11 juni
22 t/m 29 oktober

Wildernis

Min. 6  en max. 8 personen

Het Avontuur

View mountains

Op STOP drukken en erop uit trekken, de wildernis in. Agenda leeg, hoofd leeg, natuur AAN. Wie droomt daar niet van? In onze vluchtige en drukke levens lijkt het onmogelijk om zoiets te doen. Precies: lijkt. Het kan namelijk! Met de Unplugged Outdoor WildernisWeek.

Kom met ons unpluggen op een plek waar het avontuur op je wacht: de Franse Vogezen. We maken een prachtige wildernistrekking waar je je oerhart weer eens flink kunt ophalen. Unpluggen in de Vogezen betekent lopen door enorm grote naald- en loofbossen waaraan geen eind lijkt te komen. Grillige oerbossen met een rijk historisch verleden, een echte groene wildernis waar offliners weer tijd krijgen om te onthaasten. Het zuiden van de Vogezen is dé bestemming voor de avontuurlijke wandelaar. Je loopt van de ene (natuur)verrassing naar de andere. Slechts hier en daar kom je een dorpje tegen of andere wandelaars. Juist deze rust en verlatenheid geeft ons de kans om wild te spotten dat je elders weinig ziet. Een wilde kat, lynx, korhoen of wolf….. Je leert hoe je een onderkomen en vuur maakt, buiten kookt en navigeert met kaart, kompas en GPS. We slapen in afgelegen berghutten, eigengemaakte shelters, onder een tarp of in een tent. Kortom: een week wildernis, avontuur, back-to-basic en terug naar je roots: een opgeladen batterij en hernieuwde energie als resultaat!

Het thema van deze UnplugWeek is Wildernis. Wildernis voor de avontuurlijke wandelaar die graag de hele dag buiten speelt en het heerlijk vindt om in de natuur te slapen met weinig luxe. Slapen in een tent mag, maar onder een tarp, een zelfgemaakte shelter of onder de sterrenhemel geeft je toch het ultieme gevoel van vrijheid. Telefoons mogen mee, maar staan gedurende de tocht uit. Unplugged Outdoor staat niet voor niets voor ‘disconnect met social media, reconnect met de natuur, connect met jezelf en terug naar je roots’. Gun jezelf dit avontuur en hou er een herinnering aan over voor de rest van je leven!

Programma

Wat is wel inbegrepen

Wat is niet inbegrepen

Niveau

Kampvuur - groen - stekker

Fysiek

Duur

Comfort

Avontuur

Fysieke eisen
Voor deze WildernisWeek is een goede basisconditie en ervaring met hiken in bergachtig gebied noodzakelijk. De Vogezen vallen dan wel onder het middelhoog gebergte maar hoogtemeters ga je zeker maken. Je hoeft geen topsporter te zijn, maar houd er rekening mee dat je soms steil de berg op moet klimmen. Het hoogste punt is de Grand Ballon met een hoogte van 1424m.

Duur
We lopen dagelijks 3 tot 6 uur door de bergen met een backpack op.

Comfort
Slapen doen we in het wild. Ervaring met (wild)kamperen is dus een pré. We bivakeren in de bossen meestal dichtbij een onbemande refuge. 

Avontuur
De weerselementen kunnen de omstandigheden fysiek uitdagender maken. Deze reis is daarom voor mensen met een flexibele en avontuurlijke instelling.

Bushcraft_slapen in de wildernis

Gidsen tijdens de wildernis week

Gerty

Jimmy

Wilderness Guide i.o. & Outdoor Cooking Baas

Weer of geen weer ik ben eigenlijk altijd wel buiten te vinden. Of dit nu in het bos is of in de bergen, van beide krijg ik ontzettend veel energie. Bewegen en achter je scherm vandaan komen, dat zou iedereen vaker moeten doen. Mijn motto is zo vaak mogelijk ‘Unpluggen’ en ‘Buiten Spelen’ in de Great Outdoors. Hi! Ik ben Gerty, aangenaam.

Deze week neem ik je mee in de Outdoor Cooking keuken en gaan we samen de lekkerste kampvuur gerechten maken en opeten natuurlijk! Daarnaast gids ik jullie samen met Jimmy door de wildernis van de Vogezen. Op naar nieuwe avonturen!

Hike en Survival Instructeur & Hiking and Backpacking Guide

Hoi, ik ben Jimmy en ik ben jullie gids tijdens deze Unplugged Wildernis Week. Als kind was ik altijd al buiten te vinden en dat doe ik nog steeds het liefste. Zwerven door onbekende gebieden, de backcountry in. Slapen in de wildernis en wakker worden van het smeulende vuur van de avond daarvoor. 

Leven van, in en met de natuur. Devices aan de kant en maximaal genieten van de ‘wildernis’. Tijdens deze week leer ik je een aantal belangrijke berg- en survival skills, die misschien wel van pas kunnen komen!

Flora and fauna
View and picture of refuge

De Ballons des Vosges bestaat uit enorme bossen waar geen einde aan lijkt te komen, waar je kunt ontdekken en waar je eindeloos kunt wandelen door de ongerepte natuur. Met je hoofd in de wolken, letterlijk! Een gebied waar je WILDERNIS met hoofdletters kunt schrijven en wat zich mag associëren met het middelgebergte. 

Unplugged Outdoor heeft als basecamp het mooie terrein van La Vie Verte ter beschikking. Deze plek is echt zo’n plek wat je liever geheim wilt houden. Midden in de natuur, weg van de platgelopen paden en verstopt voor de massa. Het Groene Leven.

Contact

Basecamp Unplugged Outdoor
Camping Schouteveld
Schouteveld 1
5126 NB Gilze
Campfire spot into the forest

Telefoonnummer
+31 (0)6 164 476 33

KvK nr. 85131709

Unplugged Outdoor


Dank voor je bezoek
Team Unplugged Outdoor