Griekenland

Unplugged Zagori Trail

prijs - groen - stekker
Kalender - groen - stekker

€ 1249,- per persoon

21 t/m 28 mei
10 t/m 17 september 

Trekking door het Pindos gebergte

Min. 6  en max. 8 personen

Het Avontuur

Zagori, ‘de plek achter de bergen’, is een gebied in het Pindosgebergte in het noordwesten van Griekenland (regio Epirus). Door de moeilijk bereikbare ligging is het er van oudsher altijd relatief veilig en stabiel. De regio is een fantastisch cultureel erfstuk en een waar Mekka voor outdoorliefhebbers. Als je hier met ons rondreist kom je door dichte bossen, prachtige landschappen met rotsachtige canyons en spectaculaire ravijnen. Die ravijnen kun je oversteken door de aanwezigheid van imposante boogbruggen, stuk voor stuk sterke staaltjes vakmanschap. We lopen door authentieke sprookjesachtige bergdorpen en exploreren één van de grootste canyons van Europa: de Vikoskloof. Dat dit een natuurwonder is snap je meteen als je er oog-in-oog mee staat. Je loopt niet elke dag door een van de diepste kloven van de wereld, toch? En laten we Drakolimni niet vergeten. En het Monodendri klooster en Vitsa. En dat je hier nog onontdekte plekken hebt, je in een andere tijd waant en ver weg bent van het massatoerisme.

Programma

Wat is wel inbegrepen

Wat is niet inbegrepen

Niveau

Kampvuur - groen - stekker

Fysiek

Duur

Comfort

Avontuur

Cultuur

Fysieke eisen
Voor de Unplugged Zagori Trail heb je een goede conditie nodig. Je bent dan ook een échte bergwandelaar die geniet van in de natuur zijn. Je bent sportief, hebt een avontuurlijke instelling en gaat een uitdaging niet uit de weg. Het Pindosgebergte ook wel de ruggengraat van Griekenland genoemd, vallen onder het hoog gebergte. 

Duur
We lopen dagelijks 3 tot 8 uur door de bergen met een daypack op.

Comfort
Slapen doen we in guesthouses. De meeste bergdorpjes zijn heel typisch door het centrale plein met een grote kerk, een enorme plantaan en een openbare fontein. 

Avontuur
In het ongerepte Zagori gebergte vind je echt nog ongerepte natuur met veel geschiedenis en cultuur. Het is een ruig gebied met sneeuw op de toppen van oktober tot eind mei. De weerselementen kunnen de omstandigheden fysiek nog uitdagender maken. Daarom is deze reis geschikt als je al meerdere bergtochten- of wandelingen gemaakt hebt. Heb je deze ervaring echter nog niet? Dan is een goede conditie een must! Daarnaast heb je een flexibele en avontuurlijke instelling!

Cultuur

Doordat het gebied zo bergachtig is, is het ook moeilijk toegankelijk; bovendien wordt het doorgesneden door enkele heel diepe valleien en rivieren. Door deze bijzondere geografische kenmerken is ook de geschiedenis van dit deeltje van Griekenland uitzonderlijk. Het netwerk van paden dat de dorpen onderling verbind, is vrij goed bewaard, met daarbij de opvallende trappen of skáles waardoor je van Monodéndri, Vítsa, Vradéto of Koukoúli in de vallei kon afdalen. In deze valleien vallen de prachtige boogbruggen op. De beroemdste is wellicht de Plakída- of Kalogerikó-brug met haar drie bogen.

Gidsen tijdens de Unplugged Zagori Trail

Jimmy

Kostas

Hike en Survival Instructeur & Hiking and Backpacking Guide

Hoi, ik ben Jimmy en ik ben jullie gids tijdens de Unplugged Balkan Trail. Groen is mijn kleur, altijd al geweest. Zo dacht ik altijd dat het landschap onder de boomgrens mooier zou zijn omdat het daar (ja je raadt het al!) nog groen is. Maar kom je boven de boomgrens uit en loop je over bergkammen (>2000m), moet ik toegeven dat dit  fantastisch is. De reusachtige bergen en de schoonheid hiervan,  waant je even in een andere wereld. En deze wereld wil ik graag met je delen.

Tijdens deze week leer ik je een aantal belangrijke berg- en survival skills, die misschien wel van pas kunnen komen!

Hike en Survival Instructeur & Hiking and Backpacking Guide

Ik ben Kostas, een Griek uit het noorden. Ik heb meer dan 20 jaar als technicus bij concerten en festivals gewerkt in de twee landen waar ik het meest van hou: Griekenland en Nederland. Hoewel ik een eindeloze liefde voor mijn werk heb, was de roep van de wildernis zo intens dat ik hem niet langer kon weerstaan. Dus in de afgelopen jaren besloot ik mijn levensweg te veranderen en meer tijd in de bergen door te brengen, waarbij ik plezier en werk combineerde in een interessante mix.

Al meer dan 25 jaar reed ik trails met mijn mountainbike, klom ik op rotsen met touw en op besneeuwde toppen met mijn ijsbijl. Ik heb met mijn snowboard op witte pistes gesurft. Maar wat ik het leukst vind is wandelen, omdat het me het tempo geeft dat ik nodig heb om te ontspannen en de schoonheid van de natuur te waarderen.

Na het volgen van de cursussen “Hiking and Survival Instructor” en “Hiking and Backpacking Guide” besloot ik mijn kennis en ervaring te delen met mensen die mooie momenten in de bergen en de natuur willen ervaren. En elke keer als ik met vrienden aan het begin van een pad sta, zeg ik alleen maar “vamos a l’aventura”!

Kloof
Dragonlake_1
Vuur salamander
Vikoskloof
Natural Shelter
Steps_Vredeto
Hiking Zagori
Stone Bridges Zagori

Het Pindosgebergte is de naam van het uitgestrekte bergmassief in het noordwesten van Griekenland dat zich vanaf de grens met Albanië, van noordwest naar zuidoost uitstrekt over een afstand van ca. 160 km. Deze week lopen we voornamelijk door het uitgestrekte ruig gebied, Zagori of Zagorochoria genaamd. 

De dorpen van de Zagori staan bekend om hun beschermde en authentieke bouwstijl, de vriendelijkheid en gastvrijheid van haar inwoners. Daarnaast kun je maximaal genieten van de adembenemende en hartverwarmende natuur.

Contact

Basecamp Unplugged Outdoor
Camping Schouteveld
Schouteveld 1
5126 NB Gilze
Campfire spot into the forest

Telefoonnummer
+31 (0)6 164 476 33

KvK nr. 85131709

Unplugged Outdoor


Dank voor je bezoek
Team Unplugged Outdoor