blogs

Over ons, persoonlijke blogs, blogs geschreven voor magazines waar we bloggen over onze avonturen in de (on)ontdekte delen van Europa, maar ook over outdoor expedities in eigen land.   

Van burnout naar onthaasten middenin de natuur

Een avontuur, ver weg van Europa en de 21e eeuw

Geschreven door Gerty

Geschreven door Gerty, voor het Bergen Magazine

Blog burnout naar onthaasten
Albanie, even ver weg van Europe en de 21e eeuw

 Als je jong bent heb je een bepaald ideaalbeeld hoe je leven er uit zou moeten zien of wat er van je wordt verwacht. Tot dat er onverwachte en onvoorzienbare gebeurtenissen optreden. Dan sta je ineens op dat kruispunt, welke afslag gaan we nemen? Voor ons was dit een mentale kentering en het zaadje was geplant voor ons bedrijf Unplugged Outdoor. 

Albanië is niet meteen het eerste land waar je aan denkt om met je backpack op, een mooie trektocht te maken. Sterker nog, vanuit Nederland is het nog best lastig om alles daar ter plekke te regelen. Voor het Bergen Magazine heb ik een blog geschreven hoe wij Albanië hebben ervaren. Ik kan je vertellen het was echt te gek, zo ontzettend mooi en een gastvrijheid waar wij nog met zijn allen wat van kunnen leren. Wil je het gehele blog lezen, klik op de button hieronder. Alvast heel veel leesplezier! 

Vuur maken: flint & steel (vuursteen en vuurslag)

Geschreven door Jimmy

Tijdens onze activiteiten is vuur maken één van de favoriete onderwerpen voor zowel jong en oud. Maar hoe maak je nu eigenlijk een goed vuur zonder aansteker of lucifers? Lees hier alles over hoe je vuur maakt met flint & steel!

Gastblogs

Wil je weten hoe onze deelnemers onze Unplugged Outdoor Weekenden beleefd hebben? Of ben je simpelweg gewoon op zoek naar inspiratie? Lees dan onderstaande gastblogs. Beleef onze avonturen mee!

Slapen in het bos: Bushcraft Weekend in Nederland.

Een Ouder-Kind weekend in de natuur met Unplugged Outdoor.

Geschreven door Honeyguide Laura

Geschreven door Eliane Roest – Instagram blogger

Bushcraft_tarp
OuderKind_takken

Ietwat zenuwachtig haal ik voor de laatste keer mijn telefoon uit mijn tas. Ik verstuur wat appjes, scroll nog een keer gedachteloos door mijn Instagramtijdlijn en zet ‘m dan op vliegtuigstand. Zo, de eerste stap is gezet. Mijn telefoon zal dit weekend uiteindelijk doorbrengen in de heuse Cell Phone Sleepingbag. En ik? Ik verblijf deze dagen in de bossen van Gilze waar ik op het punt sta keihard buiten te spelen tijdens een bushcraft weekend. 

Een weekend keihard buitenspelen, wanneer heb jij dat voor het laatst gedaan? Ik moest oprecht even nadenken. En toegegeven bij kamperen ben je gewoon gedwongen om de hele dag buiten te zijn. Een ouder-kind weekend met Unplugged Outdoor combineert dat buitenspelen met outdoor activiteiten terwijl je offline gaat. Benieuwd hoe dit mij beviel? Lees dan snel verder!

Bushcraft weekend met Unplugged Outdoor

Een bushcraft workshop met Unplugged Outdoor

Geschreven door Yalou – We are the earth

Geschreven door Pauline – Outdoorinspiratie

Shelter
Bushcraft

Wanneer ik mijn ogen open zie ik takken. Mijn lichaam is stijf. Ik ruik het bos. Dat kan ook niet anders, want ze is overal om mij heen. Alleen een dun matje en een dikke slaapzak scheiden mij van de bosgrond. Uitrekken gaat niet in de knusse, iet wat kleine shelter die ik gisteren bouwde. Ik ben nog moe, maar de vogels fluiten en het is licht buiten; de tweede dag van het bushcraft weekend met Unplugged Outdoor is aangebroken.

In april ging ik een weekendje offline in de bossen van Brabant spelen. Dit deed ik puur voor mijn eigen plezier, en niet zozeer voor mijn blog, maar… het was zó leuk, dat ik je er toch over ga vertellen! Een bushcraft workshop met Unplugged Outdoor is één van de leukste avontuurlijke workshops voor buitenmensen!