Belgische Ardennen​

Wij gaan naast onze reizen in Nederland, ook steeds meer reizen naar het buitenland aanbieden. Met Unplugged Outdoor de grens over, durf jij dat aan? Een van de gebieden die we graag met jullie gaan ontdekken zijn de Belgische Ardennen. In de Belgische Ardennen voel je je ver weg, maar toch ligt de streek dichtbij Nederland. De Ardennen staan bekend om hun ruige natuur en beboste heuvels met prachtige rivieren. De natuur staat garant voor een ‘er helemaal tussenuit’ gevoel! Momenteel bieden wij weekenden aan naar België, maar in de toekomst gaat dit uitgebreid worden met een week op avontuur. Ga naar deze pagina om het actuele aanbod te zien.

 

Op avontuur in de Belgische Ardennen

Hoe heerlijk is het om wakker te worden midden in de natuur van de Belgische Ardennen? Dat is enorm genieten, kunnen wij je vertellen. In de Ardennen vind je altijd wel een voor jou onontdekt plekje. De natuur nodigt je uit tot ontdekking en de bergen om beklommen te worden. Je kunt dit zo moeilijk maken als dat je zelf wilt. Eenmaal op een hoog punt aangekomen kun je genieten van uitzicht op een vallei. En natuurlijk van de natuur om je heen, het stromende water…. Heb jij er al zin in?

In de Belgische Ardennen verblijven wij op Camping Tro Do Way. Maar in de toekomst zullen er ook intensievere survival tochten en bushcraft in de Ardennen worden aangeboden. Het heuvelachtige landschap leent zich hier namelijk uitstekend voor.

 

De natuur, fauna & flora van de Belgische Ardennen

De Ardennen is een dicht bebost laaggebergte / middelgebergte gebied. Hierdoor is het een aantrekkelijke leefomgeving voor verscheidene wilde dieren. Dieren als bevers, zwarte ooievaars, wilde zwijnen, herten en roofvogels zie je hier nogal eens voorbij komen.

 

Geografische informatie

België is onderverdeeld in drie delen; Vlaanderen, Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Veruit het grootste gedeelte van Wallonië bestaat uit de Belgische Ardennen. Dit bosrijke laaggebergte / middelgebergte is al decennia lang een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders. Maar ook bewoners van omliggende landen gaan er graag op vakantie. De Ardennen kunnen grofweg worden onderverdeeld in 18 streken. Deze regio’s lopen vooral uiteen op cultureel en culinair gebied. Wist je bijvoorbeeld al dat een klein deel van de Ardennen in Noord-Luxemburg en Frankrijk ligt? Het natuurschoon is in iedere streek even adembenemend. Als je wilt genieten van een prachtig landschap én rust; dan zit je hier goed!

 

Geschiedenis van de Belgische Ardennen

De Ardennen staan bekend om de Tweede Wereldoorlog. In de winter van 1944 – 1945 was hier het laatste grote offensief van het Duitse leger. Vooral in en rondom Bastogne werd hevig gevochten. En in de Middeleeuwen waren de Ardennen zelfs berucht; Petrarca doorkruiste het Ardennerwoud in 1333, op de terugweg van Luik naar Italië, en noemde het “zo donker dat het de ziel met verstarring slaat”. De verdere rijke geschiedenis van de Ardennen zijn vandaag de dag terug te zien aan de indrukwekkende kastelen, mooie kloosters en ruïnes.

 

 Ardennen, Belgie

De paden op, de lanen in. En daarna de bergen in! Droom je al een tijdje naar een avontuurlijke trektocht in de bergen, maar zie je er als een (jawel) berg tegen op? […]

Datum: 1 t/m 3 okt

 Vogezen, Frankrijk

Op STOP drukken en erop uit trekken, de wildernis in. Agenda leeg, hoofd leeg, natuur AAN. Wie droomt daar niet van? In onze vluchtige en drukke levens lijkt het […]

Datum: 9 t/m 16 oktober

Upcoming 2022

Mei/ Juni
Mei/ Juni
Juni
Juni/ Juli
Juli
Juli/ Aug.
Aug./ Sept.
Aug./ Sept.
Okt.    

Unplugged op de Balkan! 
Het onbekende in NoordWest Griekenland
Bergmeid Weekend
Unplugged Wildernis Week   
Stoer op Stap Week
Meiden in de Bergen
Unplugged op de Balkan! 
Het onbekende in NoordWest Griekenland
Unplugged Wildernis Week

 Albanie 
Griekenland
Belgische Ardennen
Franse Vogezen
Franse Vogezen
Oostenrijk
Albanie
Griekenland
Franse Vogezen

Contact

Basecamp Unplugged Outdoor
Camping Schouteveld
Schouteveld 1
5126 NB Gilze
Campfire spot into the forest

Telefoonnummer
+31 (0)6 164 476 33

KvK nr. 80493130

Unplugged Outdoor


Dank voor je bezoek
Team Unplugged Outdoor