Unplugged Navigatie Weekend

prijs - groen - stekker
Kalender - groen - stekker
Geen wifi - groen - stekker

€ 179,- per persoon

(8) 9 & 10 april

Navigeren met kaart & kompas

Min. 6  en max. 12 pers.
Vanaf 18 jaar 

Het Avontuur

navigeren met kompas

Navigeren. Het woord is afgeleid van de Latijnse woorden ‘navis’ (schip) en ‘agere’ (bewegen of sturen). Zeelui uit vervlogen tijden bepaalden hun positie en koers door markante punten langs kusten te onthouden, naar de zon en sterren te kijken of zelfs modder uit de bodem te proeven. In de 12e eeuw kwam het magnetisch kompas aan boord en daarmee stapte de navigatie voorzichtig de moderne tijd in. Hoe vind jij je weg vandaag de dag? Grote kans dat je GPS inzet of een app op je telefoon gebruikt: ‘Over 300 meter, sla rechts af’. Maar: wat als alles eruit ligt of de techniek niet werkt? Kom je dan op de plek van bestemming? Eigenlijk zijn we tegenwoordig op dat moment de weg juist totaal kwijt. Hoe je toch je weg vindt willen wij je leren. Met een kaart en een kompas. Ouderwets? Kan best zijn, maar deze twee laten je nooit in de steek.

Unplugged Outdoor staat voor ‘Devices UIT / Natuur AAN’, want wij willen jou weer laten genieten van de natuur en van wat er om je heen gebeurt. Zonder al die elektronica en foefjes. Kaart kunnen lezen en een kompas kunnen gebruiken is gewoon retehandig! En daarnaast zijn het superskills voor als je écht in de natuur wilt zijn. Jij en het landschap moeten namelijk samenwerken om je doel te bereiken.

Dit weekend staat in het teken van navigeren, zodat je voortaan zelfstandig en goed voorbereid op pad gaat. Telefoons gaan UIT. Nadat de basiskennis navigeren is bijgebracht, gaan we een door jullie uitgezette route lopen. Deze route loopt, ver weg van de bewoonde wereld, door naaldbossen, over heidevelden en langs vennen. De natuur hier is een ware verrassing. We treden in de voetsporen van de smokkelaars van weleer, want we bevinden ons vlakbij de grens met België, waar vroeger behoorlijk wat illegaal verkeer was. De natuurlijke grens steken wij niet over, maar heb je enig idee wat hier vroeger gesmokkeld werd?

Programma

Wat is wel/niet Inbegrepen

Wat moet je meenemen

outdoor activiteiten
navigeren met kompas
navigeren met kompas

In het gebied tussen Gilze-Chaam-Ulvenhout en Alphen liggen de Chaamse en Ulvenhoutse bossen. De Alphense bergen en de Generaalsbossen horen hier ook nog bij. Samen vormen zij een schitterende combinatie van eeuwenoude bossen, drassige graslanden, beekjes en heidevelden met vennetjes. Prachtige uitzichten gegarandeerd en met een klein beetje geluk komen we grazende reeën tegen in de schemering.

Unplugged Outdoor begeeft zich vooral in de Ulvenhoutse bossen en Strijbeekse heide. Dit grensgebied was vroeger zeer populair bij smokkelaars. De Strijbeekse heide is een pareltje van Noord-Brabant. In augustus kleurt het er helemaal paars, maar elk jaargetijde heeft hier iets bijzonders.

Contact

Basecamp Unplugged Outdoor
Camping Schouteveld
Schouteveld 1
5126 NB Gilze
Campfire spot into the forest

Telefoonnummer
+31 (0)6 164 476 33

KvK nr. 85131709

Unplugged Outdoor


Dank voor je bezoek
Team Unplugged Outdoor